Shinrin-Yoku gids puur bosbaden

Shinrin-Yoku , puur bosbaden

“And into the forest I go , to lose my mind and find my soul “

In de middelbare school trok ik mij tijdens de speeltijden vaak terug in het kleine bosje achter de speelplaats. Ik ging tegen een boom zitten, weg van de drukte en schreef op hoe ik me voelde, terwijl ik genoot van de stilte en de natuur .

Mijn persoonlijke en professionele levensweg begon met muziek (piano), later Tai Chi en Qi Gong en nog later bosbaden. Het bosbaden is voor mij een logische verderzetting en sluit aan bij wat ik als adolescent reeds sterk aanvoelde.

De Tai Chi (= de weg van de Tao) leert mij te leven volgens de ritmes van de natuur en Qi Gong vergroot onze levensenergie door oefening. En waar kunnen we dit alles beter beleven dan in het bos, waar ik de muziek van het bos kan horen.

Tenslotte heb ik een vurig verlangen in mij om mijn passies te delen en door te geven.

Wat is bosbaden ?

Bosbaden of “Shinrin-Yoku”, afkomstig uit Japan, is bewust vertragen en verstillen, met al je zintuigen het bos ervaren. Zien, ruiken, horen, proeven en voelen tot diep in je binnenste en zo ontspannen “zijn“. Tijdens het bosbaden laat je de helende kracht van de natuur en het bos door je heen werken om nadien met vernieuwde energie en inspiratie je weg verder te zetten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de etherische oliën die de bomen afscheiden (phytonciden) en de microbacteriën in de aarde zorgen voor minder stress, een rustiger hartslag, lagere bloeddruk , verbeterde immuniteit ,dankbaarder en positiever gevoel.

Traag en in stilte alleen het bos intrekken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is het goed dit een paar keer te ervaren met een Shinrin-Yoku-gids die je begeleidt om later daarin je eigen weg te vinden. En dat doe ik met hart en ziel .

In een kleine groep (max. 7 personen ) trekken we het bos in en word je uitgenodigd om gerichte eenvoudige oefeningen te doen die je zintuigen prikkelen en die je verbinden met de energie van het bos. Het bosbad wordt altijd afgesloten met een korte theeceremonie. Dit duurt alles bij elkaar ongeveer 3u.

En tenslotte … we leggen geen kilometers af maar genieten van het hier en het nu. Elk seizoen, elk weertype heeft zijn charmes. Met de gepaste kledij en schoenen gaat een bosbad dus altijd door , tenzij het noodweer is.

Op regelmatige basis zal ik een bosbad-sessie aankondigen via deze website (activiteitenpagina) of via mijn fb-pagina “Shinrin-Yoku, puur bosbaden”

Een Shinrin-Yoku workshop kan ook georganiseerd worden voor groepen bvb. in het kader van bezinning , teambuilding of in het kader van de gezondheid. Plaats, tijd en prijs is af te spreken.

Maar je kan ook zelf een groepje samenstellen en mij contacteren om een dag, plaats en uur vast te leggen,

of je kan een bosbad-cadeaubon bestellen voor een bosbad-sessie van 3u.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer info :

0032 495 654144 / katty.hubrecht@gmail.com

Ik geef sessies in de” Vorte Bossen” (Ruiselede), “Bulskampveld” (Beernem) en de “Vagevuurbossen” (Beernem/Wingene) .

Prijs : 29€ pp

Nieuw: Ervaar het bos op verschillende momenten met een 4- beurten abonnement voor de prijs van 96€ ipv 116€ (1 jaar geldig)

Prijs voor groepen af te spreken.